loader image

L.S. ETH

Viziunea L.S.ETH.

„Implicarea studenţilor în viaţa socio-culturală, in activităţi extraprofesionale si sindicale”

Misiunea

„Formarea conştiinţei şi responsabilităţii studenţilor în activităţile complementare procesului de învăţământ.”

Obiectivele Organizației:
Militarea, în cadrul legal adecvat, pentru respectarea drepturilor fundamentale ale studenţilor, promovarea şi apărarea demnităţii acestora.
Sprijinirea exercitării autonomiei Facultăţii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi Iași în cadrul autonomiei universitare. Facilitarea transmiterii iniţiativelor studenţeşti spre organismele de conducere ale Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, către alte organizaţii şi instituţii vizate.
Reprezentarea studenților Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi faţă de organismele de conducere, anumite organizaţii şi instituţii. Organizarea de manifestări ştiinţifice, culturale, profesionale, sportive şi de altă natură.
Sprijinirea dezvoltării personale şi profesionale a studenţilor cu motivaţie şi aptitudini de lider din cadrul facultăţii.
Crearea premiselor dezvoltării unei comunităţi studenţeşti din România, asigurarea conectării acesteia la organismele cu acelaşi profil din străinătate şi facilitarea comunicării cu aceste organizaţii prin schimburi de experienţă şi cunoştinţe.

Organigrama Ligii Studenților Electrotehnisti este următoarea:
– un preşedinte;
– un vicepreședinte general (cu rol organizatoric);
– un vicepreşedinte al Departamentului de Public Relations
– un vicepreşedinte al Departamentului Artistic-Cultural;
– un vicepreședinte al Departamentului social-educațional;
– un vicepreședinte al Departamentului de Resurse Umane(HR);
– un secretar care se ocupă cu problemele curente şi cu probleme financiare.

LIGA STUDENȚILOR ELECTROTEHNIȘTI vechime si seriozitate…

20 ani de spirit electrotehnist…

1991-2011, 20 ani in care spiritul electrotehnist a fost la înălţime, 20 ani in care studenții Facultăţii de Electrotehnica au fost reprezentați cu succes in fata organismelor de conducere a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Iași, 20 ani in care am realizat împreună sute de proiecte, 20 ani in care am descoperit ce înseamnă spiritul de echipa, pe scurt 20 ani in care am muncit si ne-am distrat in egala măsura.

Nu suntem noi apți sa spunem cum a fost la început, noi suntem generația care sărbătorim cei 20 ani, putem spune doar, (parcurgând arhiva foto), ca Liga Studenților Electrotehnisti a reprezentat o forța in rândul organizațiilor studențești din Iași. Din anul 1991 si pana in 2011 Liga Studenților Electrotehnisti s-a făcut remarcata numai prin proiecte originale care au implicat, de-a lungul timpului, majoritatea studenților Universităţii.

Liga Studenților Electrotehnişti a realizat proiecte din cele mai diverse pentru studenții pe care ii reprezintă si nu numai, de la acțiuni de curăţenie si plantat pomi in campusul Tudor Vladimirescu pana la donații de sânge si seminarii antidrog, de la concursuri pe teme sportive pana la petreceri pe muzica electronica si seminarii despre Bolile cu Transmitere Sexuala, de la baluri ale bobocilor la expoziții foto si acțiuni caritabile pentru copii instituționalizați.

Obligatoriu trebuie sa trecem in revista apărarea drepturilor studenților, amintind grevele studențești la care Liga Studenților Electrotehnişti a luat parte, condițiile din cămine din zilele noastre fiind rezultatul acțiunilor predecesorilor noștri.

Sa nu uitam sprijinul pe care Liga Studenților Electrotehnişti l-a acordat pentru construcția bisericii din campusul Tudor Vladimirescu si proiectele mass media ale organizației: primul ziar realizat de o organizație studențeasca (Curentul Indus) si postul de radio: Radio Electro.

Electrotehnişti din toate timpurile: VA MULTUMIM!

Pagina oficiala pentru L.S. ETH o puteti accesa de aici.