loader image

Internship

Roberto Rocca Education Program applications for the 2019 Fellowships

The Roberto Rocca Education Program is now accepting applications for the 2019 Fellowships, for Ph.D. or Master degree studies in selected fields of Engineering.

The Program For talented university graduates from selected countries, the Program offers fellowships to help fund studies towards the Ph.D. or Master degree in specific fields of study
Beneficiaries Exceptional university graduates from Argentina, Brazil, Colombia, Indonesia, Mexico, Romania and Uruguay who will pursue or are pursuing Ph.D. or Master degree. studies at a university of the student’s choosing outside his or her home country.
Disciplines Engineering: Materials, Mechanical, Metallurgy, Petroleum and Data Science
Period Fellowships are awarded for a period of 2 years and may be used for tuition, fees and living expenses.
Application period It is currently open, until January 15th 2019.
Application website Link
Program’s website http://www.robertorocca.org/en/fellowships.aspx
Contact email info@robertorocca.org

Internship ArcelorMittal Tubular Products Iasi

Esti pregatit sa-ti incepi cariera in vara aceasta?

ArcelorMittal Tubular Products Iasi, producator de tevi sudate din Romania, parte a Grupului ArcelorMittal, companie cu operatiuni in peste 60 de tari, te asteapta in vara aceasta sa patrunzi in  tainele fabricarii tevilor din otel.

 Ce vei gasi la noi ?

 Daca esti student sau masterand la unul dintre profilurile tehnice si vrei sa urmezi un program de internship, avem pentru voi, informatiile, experienta si suportul unei echipe extraordinare.

Vei fi implicat in proiecte diverse si vei avea alaturi un mentor, care sa te sustina in integrarea si dezvoltarea ta pe parcursul celor 2 luni si jumatate.

Vei  avea oportunitatea sa interactionezi direct cu specialisti de inalta calitate si sa impartasesti exeperiente cu  ceilalti participanti la acest program.

Ce cautam?

 • Studii superioare in curs ( an terminal sau master)
 • Cunostinte MS office
 • Cunostinte limba engleza
 • Simt pratic in abordarea sarcinilor si orientarea spre rezultate
 • Motivatie si determinare in atingerea performantei
 • Responsabilitate
 • Spirit de echipa
 • Abilitati de comunicare si relationare

Ce iti oferim?

 • Internship platit
 • 2 luni si jumatate de dezvoltare si consolidarea cunostintelor profesionale  si ocazia de a invata de la profesionisti, intr-un mediu competitiv.

Daca ti-am starnit interesul si iti doresti sa faci parte din echipa noastra, aplica pentru programul de intership la  ArcelorMittal Tubular Products Iasi.

Programul de internship se va derula in perioada 16 iulie – 30 septembrie 2018.

Depunerea cv-urilor se va face pana la data de 15 iunie 2018 la adresele

resurseumane.iasi@arcelormittal.com

lacramioara.iacob@arcelormittal.com

PREZENTARE PROGRAM OFICIAL DE INTERNSHIP AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

Luni, 7 mai 2018, în intervalul orar 13.00-14.00, în Sala de Conferințe TUIASI, corp Rectorat, parter, Bd.D.Mangeron, 67, studenții și tinerii absolvenți ai Universității sunt așteptați la prezentarea de lansare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României-ediția 2018 pentru stagii de internship în perioada 16 iulie-14 septembrie 2018 în cadrul structurilor Guvernului României, al ministerelor, al instituțiilor și autorităților publice din România.

Înscrierile pentru internship se fac on-line la adresa http://internship.gov.ro/register, până la data de 14 mai 2018.

Vârsta maximă înainte de începerea stagiului: 25 ani.

Studenții admiși vor beneficia de o bursă lunară de 1000 lei și vor primi la final certificat din partea Guvernului României și la cerere de o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Informații suplimentare: http://www.gov.ro/ sau https://www.facebook.com/guv.ro

 Internship PREH

La Preh s-a dat startul aplicatiilor pentru stagii de vara.

Pana pe data de 15.05.2018, studentii interesati pot trimite CV-urile lor insotite de scrisoarea de intentie, la adresa Iasi@preh.ro.

Procesul de selectie se va desfasura in doua etape:

 1. Toti studentii vor fi invitati la o prezentare a companiei si a posturilor disponibile. In aceeasi zi, ei vor sustine un test tehnic, in functie de specializarea aleasa (data si locatia pentru aceata etapa vor fi comunicate dupa 15 mai, pe mail, celor care au aplicat)
 2. Studentii care au avut rezultate bune in urma testului vor fi contactati pentru a stabili un interviu la sediul companiei

Mai multe informatii gasiti aici.

Internship National Instruments

Pe data de 22 martie 2018, joi, in incinta Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, sala de conferinte Dragomir Hurmuzescu, incepand cu ora 9:00, se va desfasura etapa de selectie pentru internship-ul de vara in cadrul companiei National Instruments. Evenimentul va incepe cu o prezentare a companiei si a conditiilor intership-ului dupa care va continua cu o proba de aptitudini tehnice si discutii cu candidatii.

Compania National Instruments ofera un intership cu o durata de 3 luni, in timpul perioadei de vara. Acesta se va desfasura in Budapesta, si presupune  integrare in cadrul departamentului Applications Engineering. Internship-ul incepe cu un training de o luna, timp in care veti invata porgramare avansata in LabVIEW, achizitie de date, programare Real-Time si FPGA. Ulterior, se va trece la activitatea de support din cadrul echipei de inginerie  – un mediu extrem de dinamic, interactiv, si in care veti avea o expunere puternica catre mediul industrial din Romania (si nu numai). Internship-ul este platit, compania angajandu-se sa ofere atat cazare pe durata verii, cat si transport.

Internship facultatea IEEIA

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetică si Informatică Aplicată oferă două burse de internship pentru studenţi ai facultăţii, pentru semestrul al II-lea al anului universitar 2017-2018, la decanatul facultăţii pentru activităţi de pregătire a documentelor în vederea arhivării.

Mai multe detalii gasiti aici.

Internship Prorectorate UTI

Pentru semestrul II al anului universitar 2017-2018 sunt disponibile 16 posturi vacante de internship la urmatoarele prorectorate:

–  8 posturi la Prorectoratul de Informatizare si Comunicatii Digitale

– 1 post Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat

– 4 posturi la Prorectoratul Relatii cu Studentii

– 3 posturi la Prorectoratul Relatii Internationale

Internshipul se va desfasura in perioada 14.02 – 25.05.2018, exclusiv perioada de sesiune.

Calendar:

15.01 – 12.02.2018 – depunerea dosarelor de participare la concursul de selectie, la Prorectoratul Relatii Internationale, corp T, parter, camera B01

13.02.2018 – desfasurarea interviurilor.

Relatii: Prorectoratul Relatii Inrternationale

==========19.09.2017============

Internship la Facultatea IEEIA

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetică si Informatică Aplicată oferă două burse de internship pentru studenţi ai facultăţii, pentru semestrul I al anului universitar 2017-2018: o bursă la sistemul informatic al facultăţii şi o bursă la secretariatul facultăţii.

Mai multe informatii gasiti aici.

==========11.05.2017============

Internship la ELECTROALFA

Pasionat de inginerie?

Electroalfa te așteaptă în programul de internship din această vară! Electroalfa organizează un nou program de internship de vară dedicat studenților, masteranzilor și absolvenților de profil tehnic și economic. Tinerii care doresc să acumuleze experiență practică în domeniul ingineriei electrice, automatizări, inginerie mecanică sau management-marketing sunt așteptați să aplice pentru un loc în echipa internilor Electroalfa.

Dacă vrei să înveți cum se proiectează echipamentele electrice sau confecțiile metalice și să contribui chiar la realizarea lor, Electroalfa ți-a pregătit câteva provocări în care merită să te implici. Dorința de a învăța, entuziasmul, atitudinea proactivă, spiritul de echipă și interesul față de domeniul ingineriei te pot ajuta să devii candidatul ideal.

Care sunt beneficiile participării?

• Vei fi remunerat

• Vei lucra într-un cadru de lucru profesionist în fabrici cu tehnologii moderne

• Vei avea oportunitatea de a te dezvolta profesional alături de o echipă de specialiști

• Vei dobândi experiență în proiectare electrică sau mecanică, planificare, producție, derulare proiecte

• Vei obține referințe valoroase din partea companiei

• Vei putea aplica pentru o bursă privată de studiu în cadrul programul “Fabrica de Excelență” derulat de fundația companiei

• Vei avea asigurate serviciile de cazare și masă dacă nu ai domiciliul în Botoșani Ce vei face în cadrul internship-ului?

• În funcție de specializare, vei fi locat într-un departament de proiectare unde vei fi implicat în activitățile zilnice ale unui inginer

• Vei face cercetare, vei colecta informații și vei învăța cu ajutorul unui tutore, dar și pe cont propriu programe interne de proiectare (Solid Works, E-Plan)

• Vei putea studia procesele specifice business-ului (ofertare, proiectare, lansare, producție, etc.)

• Vei putea realiza mici proiecte tehnice (analiză cereri de ofertă, desene tehnice de producție, verificare conformități între desenul tehnic și produsul lansat în producție, asistare și colaborare cu operatorii din producție de pe liniile de asamblare- montatori sau electricieni)

Cine suntem?

• Un brand puternic românesc

• Integrator de soluții în industria energetică națională și internațională

• O echipă dedicată cu peste 450 oameni

• 3 fabrici moderne în Botoșani (echipamente electrice, confecții metalice, posturi de transformare compacte)

• Birouri de proiectare în Botoșani, Iași, București, Alexandria și Chișinău

• Centru de Cercetare- Dezvoltare propriu

• Prezență la nivel național și internațional (Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia)

Ce facem?

• producem echipamente electrice de medie și joasa tensiune, confecții metalice

• realizăm lucrări de antreprenoriat în instalații electrice complexe

• oferim servicii de inginerie specializată

Despre programul de internship de vară 2017:

Număr de locuri disponibile: 10 (profile: inginerie electrică și mecanică, automatizări, management-marketing)

Locul desfășurării internship-ului: Botoșani (proiectare electrică și mecanică, management-marketing), Iași (automatizări)

Perioada de desfășurare: 3 iulie – 5 august 2017

Înscriere: trimite-ne CV-ul tău la adresa jobs@electroalfa.ro<mailto:jobs@electroalfa.ro> până la data de 10 iunie 2017

=========10.05.2017===========

Internship la ArcelorMittal Tubular Products Iasi

S.C. ArcelorMittal Tubular Products Iasi S.A., cel mai mare producator de teava sudata din Romania, organizeaza internshipuri de vara pentru studenti in perioada 01.08 – 30.09.2017.

Pe parcursul celor două luni, fiecare participant lucrează la un proiect concret, sub indrumarea unui mentor.

Daca te intereseaza, trimite un CV pana pe data de 15 iunie 2017 pe adresa:

resurseumane.iasi@arcelormittal.com

Mai multe informatii privitoare la teme: AMTP IASI Internship 2017

==========13.01.2017===========

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetică si Informatică Aplicată oferă o bursa de internship pentru semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 la sistemul informatic al facultăţii. Ca stagiar la IEEIA, te vei putea ocupa de întreținerea site-ului facultăţii si a infrastructurii reţelei informatice sau a paginii de Facebook . Durata stagiului este 16 ianuarie – 28 mai 2017, fara vacanta de Pasti.

Interviul pentru ocuparea postului va avea loc vineri, 16 februarie 2017, ora 10.00, in sala de consiliu a facultatii, corp E, etaj II (langa decanat).

Mai multe informatii gasiti pe urmatorul link:

Internship la Facultatea IEEIA pentru sem. II 2016-2017.

==========22.09.2016===========

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetică si Informatică Aplicată oferă o bursa de internship pentru semestrul I al anului universitar 2016-2017 la sistemul informatic al facultăţii. Ca stagiar la IEEIA, te vei putea ocupa de întreținerea site-ului facultăţii si a infrastructurii reţelei informatice sau a paginii de Facebook .

Interviul pentru ocuparea postului va avea loc vineri, 7 octombrie 2016, ora 12.00, in sala de consiliu a facultatii, corp E, etaj II (langa decanat).

Mai multe informatii gasiti pe urmatorul link:

Internship la Facultatea IEEIA pentru sem. I 2016-2017.

==========3.06.2016============

Internship international oferit de PRYSMIAN GROUP

Compania multinationala PRYSMIAN GROUP ofera 5 burse de internship.

Grupul PRYSMIAN este lider mondial in productia de cabluri de energie si de comunicatii.

Mai multe informatii gasiti mai jos.

============2.06.2016============

Internship Arcelor Mittal

Arcelor Mittal a lansat programul de Internship pe 2016.

Cei interesati pot aplica pana pe 20 iunie 2016.

Locatiile sunt: Galati, Bucuresti si Iasi.

Mai multe informatii gasiti pe pagina web:

Internship Arcelor Mittal