loader image

Proiecte studenţeşti

==== 25 martie 2017 =======

INVENTO 2017 – Concursul studentesc de creatie tehnico stiintifica

Pe data de 4 mai 2017, Liga Studenților Electrotehniști, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată organizează INVENTO ediția a II-a, concurs studențesc de creație tehnico-științifică.

Dacă ai un proiect în domeniul ingineriei electrice sau energetice pe care vrei sa-l prezinți, înscrie-te acum folosind formularul de mai jos și poți câștiga marele premiu.

https://goo.gl/forms/cpHDoDb6aMz7eubY2

============= 25 mai 2015 =======================

Concursul studentesc Digilent Design Contest 2015

In perioada 16-17 mai 2015 s-a desfasurat la Cluj Napoca faza europeana, editia a XI-a, a concursului studentesc Digilent Design Contest. Concursul este orientat spre dezvoltarea aplicatiilor cu microcontrolere si circuite logice programabile. La aceasta editie s-au calificat 20 de proiecte, 13 de la facultati din Romania (dintre care 4 proiecte de la facultatea de IEEIA) si 7 de la facultati din Europa (2 proiecte din Franta, 1 proiect din Italia, 1 proiect din Grecia, 1 proiect din Serbia, 1 proiect din Polonia si 1 proiect din Ungaria).

Aici gasiti si un articol aparut in ziarul „Buna Ziua Iași”

Studentii Facultatii de Inginerie electrica, energetica si informatica Aplicata au obtinut 1 premiu 1 si o mentiune:
– echipa formata din studentii Eusebiu Burlacu din anul IV sectia IAIE si Sebastian Pascu din anul V studii aprofundate SIMM, echipa coordonata de domnul professor Liviu Breniuc au abtinut premiul I. Proiectul cu care au concurat este din domeniul electronicii medicale si a fost intitulat “HEALTH AND SECURITY CLOUD SYSTEM” . In principiu problemele abordate in proiect au in vedere: masurarea parametrilor ECG, masurarea activitatii umane, inregistrarea acestor marimi local pe o memorie SDcard, afisarea locala a acestora pe un display OLED, transmiterea in Cloud a tuturor informatiilor in vederea studierii acestora de catre persoanele interesate: medic, rude sau alte persoane autorizate.

– Studentul Ionescu Alexandru, anul IV Informatica Aplicata, cu proiectul “Lab Test Bench” a obtinut una dintre mentiuni. Proiectul propune realizarea unui banc de test pentru circuite electronice, bazat pe module Digilent. Functiile realizate: osciloscop, generator de semnal si analizor de spectru.

Digilent Design Contest – China – 2014

Echipa de la IEEI a obținut premiul special pentru cea mai buna echipă.

Concursul s-a desfășurat într-o singura etapa pe data de 1.08.2014.

Au participat 12 echipe din : Statele Unite ale Americii, România, Ungaria, Japonia si China.

Exemple de proiecte prezentate: Sistem inteligent de grădinărit, sisteme inteligent pentru îngrijirea și supravegherea copiilor, 2 Brate bionice controlate prin Bluetooth, GFX procesor, Mașină CNC,etc.

Concursul a avut 2 secțiuni:

1. Demo ( prezentarea practica juriului și audientei);

2. Prezentarea teoretica + întrebările din partea juriului și audientei.

Digilent 2014, Cluj Napoca

In perioada 17-18 mai 2014 a avut loc la Cluj Napoca cea de a 10-a editie a concursului regional Digilent. La concurs au participat 4 echipe de studenti de la Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata din Iasi:

  • 1. Stud. Alin-Marian Adochitei si Sergiu-Alexandru Costenciuc, coordonator Prof. Liviu Breniuc, Autoscaling Impedancemeter
  • 2. Stud. Sebastian Pascu si Marius Carp, coordonator Prof. Liviu Breniuc, Smart Storm Hunter
  • 3. Stud. Pristavu Cezar, coordonator prof. Liviu Breniuc, GSM&GPS Car Diagnosis System
  • 4. Stud Anghel Andrei, Eusebiu Burlacu, coordonator Prof. Cristian Gyozo Haba, Biker Assistant.

Doua dintre cele 4 echipe au obtinut premii:

– echipa formata din studentii Alin Marian Adochitei si Costenciuc Sergiu Alexandru a obtinut premiul I si vor reprezenta zona Europei de este la faza finala a concursului ce se va desfasura in China la Shanghai. Proiectul cu care au participat, Autoscaling impedancemeter, a fost conceput pe baza unui modul cu microcontroller produs de Digilent, Cerebot MX4ck, prgramat in mediul Arduino si a unui circuit integrat AD5933 fabricat de Analog Devices. Sistemul are 2 moduri de lucru, manual si automat, salveaza datele pe un card de memorie SD si afiseaza rezultalele pe un display OLED.

Proiectul celor 2 studenti este un sistem pentru masurarea unor marimi meteorologice cu urmatoarele functii: sesizarea apropierii unei furtuni cu descarcari electrice, masurarea temperaturii, a umiditatii, a pozitiei geografice, a gradului de confort termic, afisarea informatiilor pe un ecran OLED si transmiterea prin SMS a unor mesaje de atentionare.

In urma rezultatelor excelente obtinute de echipele coordonate, dlui Profesor Liviu Breniuc, coordonatorul celor 2 echipe, i s-a decernat premiul  Excellent Adviser din partea organizatorilor.

Toate chipele din finala europeanase pot regasi pe  http://www.digilentdesigncontest.com/regional-finals.html

Marele Premiu la targul de intreprinderi simulate de la Mamaia

Intreprinderea simulata LE FOUR D’OR, formata din studenti ai Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, a obtinut Marele Premiu la targul de intreprinderi simulate de la Mamaia, 1-2 iunie 2013. LE FOUR D’OR este o intreprindere simulata ce are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de produse de panificatie si patiserie proaspete si isi desfasoara activitatea in cadrul proiectului POSDRU/90/2.1/S/58123 intitulat „De la teorie la practica prin intreprinderea simulata”, la care Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi este partener . Premiul obtinut este in valoare de 10.000 lei.

Patru studenti de la Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata vor concura la Varsovia in cadrul competitiei EBEC(European BEST Engineering Competition).

Cei patru energeticieni, Adina Micutaru, Bogdan Floares, Marius Ionescu si Cristi Nechiforiuc , au demonstrat ca se pot ridica la inaltimea asteptarilor, concurand cu cei mai buni studenti din Romania, de la universitati din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si Chisinau. Competitia, organizata de asociatia studenteasca BEST(Board of European Students of Technology) s-a desfasurat in zilele de 13-14 mai la Bucuresti si a fost sponsorizata de Renault Romania. Sponsorul a fost responsabil si de alegerea temei, care a constat in conceperea, construirea si testarea unui vehicul prototip, ce trebuia sa indeplineasca o serie de conditii:

§ Sa fie condus de un sofer, pe un traseu cu viraje, pante si denivelari

§ In miscare, nimic in afara rotilor sa nu atinga pamantul

§ Soferul sa poarte obligatoriu o centura de siguranta detasabila

Cele 6 echipe(24 de studenti) au avut la dispozitie 4 ore pentru a proiecta vehiculul si a cumpara materialele – primind 1100 de lei in acest scop. Au urmat apoi aproape 10 ore de lucru propriu-zis, in care toate echipele s-au straduit din greu sa construiasca modelul dorit, folosind uneltele disponibile.

La finalul celor aproape 14 ore, a urmat o parte de prezentare a prototipului, realizata exclusiv in limba engleza, prezentare la care echipa din Iasi(pe numele ei ELECTRO 05) s-a facut remarcata atat prin ingeniozitatea design-ului cat si prin modul de expunere.

“Main” eventul a inceput cu adevarat cand s-a dat startul “masinutelor”, fiecare echipe dispunand de doua curse, alegandu-se cel mai bun timp si punctaj. Aici iesenii cu a lor “Drill Machine” au dominat competitia, obtinand cel mai bun timp (41 de secunde) si un traseu fara greseala. In urma deliberarilor, ELECTRO 05 a fost desemnata echipa castigatoare urmata de echipele din Bucuresti si Timisoara.

Urmatorul pas este etapa finala ce va avea loc in capitala Poloniei, intre 1-8 august, unde iesenii spera sa reprezinte cu succes Romania si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.

http://www.daciagroup.com/presa/comunicate-de-presa/2013/renault-romania-a-sustinut-competitia-best-ebec-2013-categoria-team

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/patru-studenti-ieseni-au-inventat-masina-de-250-de-euro–10062.html#

RoboChallenge

Sergiu Hârtopanu şi Liviu Bârâiac, indrumaţi de prof. Marian Poboroniuc,  au ocupat poziţia a V-a la concursul naţional „RoboChalenge„, cu robotul VIGOR III.

Puteti citi si un articol din ziarul ADEVARUL DE IASI:

Studentii_ieseni_construiesc_cel_mai_tare_robot-sumo_din_tara

Cea de a – 7 – a ediție a Concursului Digilent – UE Region, s-a desfășurat la Cluj Napoca, Romania, în perioada 14-15 Mai, 2011. La acest concurs studenții Costică Hlenschi, și Bogdan Novac au câștigat premiul 3. Mai multe informatii despre acest concurs precum si rezultatele obtinute de studentii nostri le puteti gasi in documentul atasat, aici.