Ai făcut o alegere foarte bună! Viitorul este electric!
Nici o activitate umană nu poate fi concepută fără electricitate. Tramvaiul, televizorul, calculatorul, telefonul, becul, automobilul, aerul condiționat, cafetiera, pompa de apă, toate funcționează cu electricitate. Chiar și corpul omenesc funcționează pe baza unor impulsuri electrice. In decursul ultimelor două secole, omul a învățat cum să producă, să distribuie și să utilizeze energia electrică pentru a-și face viața mai ușoară și mai frumoasă.
Învață cum să stăpânești electricitatea urmând cursurile facultății de inginerie electrică, energetică șI informatică aplicată!
Vei învăța șI tu toate acestea, pentru că în această facultate vei afla atât cum se produce și se transportă energia electrică, cat șI cum funcționează șI poate fi acționat un motor electric, cum poate fi condus un proces industrial cu ajutorul calculatorului, cum se programează un robot, cum se proiectează șI realizează o instalație electrică, cum se poate măsura în 1000 de puncte odată cu transmiterea rezultatelor la distanță, cum pot comunica între ele lucrurile prin internet, cât de mult ne afectează sănătatea câmpurile electromagnetice, cum se evaluează gradul de poluare a mediului, cum se determină starea de sănătate a unui om pe baza evaluării semnalelor electrice din corp, cum este construit un automobil electric, etc.
Angajare sigură! Cu diploma de inginer „electro” în mână, există nenumărate oportunități de angajare. Statisticile arată un grad de inserție în domeniu de 96% a absolvenților noștri.
Vino și tu la noi și te vei convinge!
De ce să studiezi la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată?
Beneficii: pachet complet
- nivel academic recunoscut,
- posibilități de angajare inca din perioada studiilor si
- viata studenteasca de neuitat – o traditie la Electro Iasi.
Tradiție și recunoaștere: prima facultate Electro din țară
Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași este prima facultate cu profil electric din România, înființată în 1910 de către profesorul Dragomir Hurmuzescu, sub numele de Școala de Electricitate Industrială din cadrul Facultății de Științe a Universității din Iași. Vechimea acestei facultăți este o garanției a experienței, profesionalismului și prestigiului de care se bucură în țară și în lume.
Spectru larg de specializări: totul pentru o societate bazară pe electricitate
Cu un corp profesoral foarte competent si o infrastructură modernizată, facultatea se adresează unei arii foarte largi de profesii și calificări, care acoperă practic toate ramurile ingineriei electrice si energetice: electronică și informatică aplicată, electrotehnică, producerea, transportul si distribuția energiei electrice, și inginerie economică în domeniul electric.
Locuri de muncă: „numai cine nu dorește nu-și găsește”
In ultimii ani, atât în zona Moldovei cât și în întreaga țară ori în Europa (http://ec.europa.eu/eurostat/) numărul locurilor de muncă în domeniul ingineriei electrice a sporit vertiginos. Absolvenții noștri se angajează cu succes în diverse domenii, dintre care:
- Cercetare și dezvoltarea de produse de înaltă tehnicitate, cu salarii foarte atractive, mult peste media națională: Continental, Assystem, Electroalpha, Greentek, Preh, Vimercati, ALTEN, ATEXIS, Sonovison, etc.
- Proiectare si executie a instalatiilor electrice si de automatizare: Danieli, Tedrum, Arcadis, Quartz Matrix, Energomontaj, Elmond, TIAB, etc.
- Exploatare și întreținere de echipamente: Delphi, Arcelor Mittal, Watteeuw, OMCO, CNUD-EFCO, Tenaris Silcotub, Self Trust, ZW-TRW, etc.
- Transportul si distribuția de energie electrică : Transelectrica, Delgaz Grid (fostul E.ON Distribuție) etc.
- Distributia de materiale si echipamente electrice : Resonance, Menatwork, Sitech, Global Tech, Elematis, Smart Electrical Equipment, etc.
Parteneriat cu companii din străinătate
Dezvoltarea abilităților practice în domeniul instalațiilor electrice și de automatizare prin programul de pregătire ATCR (Alewijnse Trening Center Romania) rezultat din parteneriatul cu compania Skilltech BV Olanda.
Calendarul admiterii licență
Sesiunea de vară:
- Înscrierea candidaţilor: 12 – 26 iulie
- Afişarea rezultatelor preliminare: 27 iulie
- Depunere contestații: 27 – 28 iulie
- Confirmare loc facultate prin depunere acte în original: 27 – 29 iulie
- Afișare rezultate intermediare: 30 iulie
- Confirmare loc prin depunere acte în original: 30 – 31 iulie
- Afişarea rezultatelor finale: 1 august
- Confirmare loc prin depunere acte în original: 1 – 2 august
Sesiunea de toamnă:
- Înscrierea candidaţilor: 3 – 13 septembrie
- Afişarea rezultatelor preliminare: 14 septembrie
- Depunere contestații: 14 – 16 septembrie
- Confirmare loc facultate prin depunere acte în original: 14 – 17
septembrie - Afişarea rezultatelor intermediare: 18 septembrie
- Confirmare loc facultate prin depunere acte în original: 19 – 20
septembrie - Afişarea rezultatelor finale: 21 septembrie
Link de înscriere la licență – 2024
Mai multe detalii privind procedura de admitere puteți găsi la adresa:
https://www.admitere.tuiasi.ro/licenta/informare.php